Sammarbete med en god kamkrat!

Tja!
Nu är det så att jag inte har uppdaterat på ett bra tag men nu ska ni se att det kommer ett sevärt inlägg. Det är så att en väldigt god kamrat till mig som har varit och undersökt på många ställen i vårt avlånga land. Han har väldigt intressanta texter och bilder på sin hemsida. Men tilllåtelse av han så får jag dela dessa bilder och sprida hans hemsida för att bredda intresset!
 
Liten kort resume av hans text nedan och sevärda bilder!
 
"En liten titt i ett utav vårat lands omformarstationer som ligger skyddad i ett berg och vid krig är tanken att elen till järnvägen ska komma från just dessa platser. Här inne omvandlas elnätets 50 Hz till 16 2/3 Hz med hjälp av den nyare generationen med roterande omformare. Antalet anläggningar som den här finns lite överallt i landet och storleken varierar också beroende på hur järnvägsnätet såg ut.
 
Detta rum ligger i ett spännande område där man mycket pengar lades ner på försvaret/civilförsvaret och byggandet av gigantiska underjordiska anläggningar i berg med varierande storlek och funktion. Just denna anläggning har inte en extrem storlek ,endast en centraltunnel finns. En orsak till att denna inte är så stor kan vara för att ytterligare en anläggning finns ett par mil ifrån denna. Djupt in i berget finner man anläggningen som har ett gott skydd från bomber ovanifrån med sitt höga bergtak. Spåret som tog omformarvagnarna in i anläggningen finns fortfarande kvar ,men även detta kommer bli återförenat med naturen."
 
 
Skrivet av Robin Schlimme (http://glomdhistoria.se)